HSP – Hoogsensitief

Hoog-
Sensitief

Wat is HSP?

HSP staat voor ‘hoogsensitief persoon’.

Hoogsensitieve personen zijn mensen die geboren zijn met de neiging om veel dingen op te merken in hun omgeving en diep te reflecteren alvorens te handelen.

Twijfel je of je hoogsensitief of gewoon overprikkeld bent?

Tegenwoordig zijn veel mensen chronisch overprikkeld, dat wil niet zeggen dat ze allemaal HSP zijn. Er is een verschil tussen gevoelige zintuigen en chronische stress, ook de aanpak is anders. Geen nood, we zoeken het samen uit!

Ben jij ook hoogsensitief?

Je kan bij mij terecht voor een individueel traject waarin je leert omgaan met de gevoeligheden die gepaard gaan met jouw hoogsensitiviteit. Hoe behoud je je evenwicht? Hoe bewaak je jouw energie? Hoe neem je ruimte in? Hoe bewaak je je grenzen? Hoe zet je jouw hoogsensitiviteit in als kracht?

Kan het ook AD(H)D zijn?

Bij het stellen van de diagnose AD(H)D wordt soms de fout gemaakt om niet eerst ook hoogbegaafdheid en/of hoogsensitiviteit te onderzoeken. HSP vertonen bij vermoeidheid of overprikkeling soms typische gedragskenmerken van AD(H)D. Onoplettendheid, hyperactiviteit en impulsiviteit zijn daarbij de voornaamste. Wanneer HSP uitgerust zijn en stress goed weten te managen, zijn ze georganiseerd, hebben ze oog voor detail en is hun werk kwalitatief.

Is iemand in je onmiddellijke omgeving HSP?

Ook dan kan je bij mij terecht met jouw vragen!

HSS?

Heb je naast jouw hoogsensitieve eigenschappen een sterke drang naar prikkels, afwisseling, nieuwe en intense gevoelservaringen? Dan is de kans groot dat je zowel HSP als HSS bent. In de trajecten rond HSP is aandacht voor beide aspecten.

Kies je pakket

Hoogsensitief en/of overprikkeld?

Ben je regelmatig overprikkeld? Twijfel je of je hoogsensitief bent?

Met dit pakket krijg je zicht op wat er speelt en welke stappen je kan zetten.

Zet in op jouw superpowers

Krijg een correct beeld van de impact van hoogsensitiviteit voor jou, je dierbaren, je medewerkers, je team. We pakken uitdagingen aan en activeren jouw superkrachten.

Hoogsensitief op de werkvloer

Wil je beter leren omgaan met de impact van je hooggevoeligheid op het werk en heb je al 7 jaar werkervaring? Dan kan je in aanmerking komen voor VDAB-loopbaancheques.

TEams en leidinggevenden

Zet in op de superpowers van je medewerkers

Wil je hoogsensitieve teamleden ondersteunen? Wil je hen ondersteuning bieden bij het gezond inzetten van hun superkrachten voor jouw team of organisatie? Ik ga graag aan de slag met jou en je team! Contacteer mij voor een offerte op maat.

Ben je ondernemer en HSP?

Een van de grootste uitdagingen voor hoogsensitieve ondernemers, is het creëren van de rol die aansluit bij je waarden en talenten. Die zoektocht kan je onrustig maken. Onzeker ook! 

TruePower helpt je ervoor te zorgen dat je (terug) met plezier je bed uit springt voor jouw business.