Warme boekentip

Regelmatig post Travvant een warme boekentip, aangeraden door de loopbaancoaches. Deze keer was het mijn beurt.

Een paar maand geleden snuisterde ik door de boekenkast van mijn schoonvader en kwam ik dit prachtexemplaar tegen. De titel, “De jongen, de mol, de vos en het paard”, klonk mij bekend in de oren, de tekening op de kaft had ik nog niet eerder gezien. Ik begon te bladeren en was meteen verkocht!

De schrijver neemt je mee op pad in een prachtig visueel verhaal met weinig woorden, maar veel betekenis. Samen met de jongen, de mol, de vos en het paard krijg je antwoorden op vragen die je misschien nog nooit luidop durfde stellen. Mooie inzichten rond vriendschap, liefde, angst, verdriet en troost vinden in de kleine dingen des levens.
Je leest het als een trein of je laat het rustig binnenkomen. Ik heb het allebei gedaan en blader nog regelmatig terug.

Je hoeft niet bij het begin te beginnen of te eindigen met het einde. Je start waar je zelf wil en haalt er uit waar je op dat moment zin in hebt of nood aan hebt. Heerlijk toch?

Als je voor deze zomer op zoek bent naar een boek vol warmte voor jezelf of je geliefde (kinderen) is “De jongen, de mol, de vos en het paard” van Charlie Mackesy echt een aanrader! Ik heb mezelf en mijn metekind alvast een exemplaar cadeau gedaan.

Bekijk hier de facebookpost